Nieuwe Borat-film brengt Trumps advocaat Rudy Giuliani in nauwe schoentjes (foto's)

Nieuwe Borat-film brengt Trumps advocaat Rudy Giuliani in nauwe schoentjes (foto's)

Na een eerste bioscoophit in 2006 kruipt de Britse komiek Sacha Baron Cohen dit jaar opnieuw in de huid van Borat, een reporter uit Kazachstan die door de Verenigde Staten reist. In het vervolg, voluit 'Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe To American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation Of Kazakhstan', speelt het Republikeinse kopstuk Rudy Giuliani een ongewilde bijrol.

Foto AFP / T. Clark

Dochter Borat

In de vervolgfilm, die vanaf morgen op Amazon Prime Video te zien is, figureert ook de 15-jarige dochter van de Kazachse journalist. Zij interviewt Giuliani, momenteel de persoonlijk advocaat van president Trump, onder meer over de Amerikaanse aanpak van het coronavirus. Hij gedraagt zich daarbij flirterig en beweert zelfs dat hij een vleermuis zou opeten. Giuliani stelt in dat gesprek voorts dat het virus gefabriceerd is door China, dat het opzettelijk wereldwijd zou hebben verspreid.

So @RudyGiuliani claims he was just "tucking in his shirt" in the Borat film and not touching his genitals.

I ask you all this... Do you or any human you know who has ever worn a shirt, tuck it in lying flat on your back on a bed?

I DIDN'T THINK SO! pic.twitter.com/fIfe3uYSC1

— Tom D'Angora #BlackLivesMatter (@TomDangora) October 21, 2020

Geen happy ending

Na afloop van dat gesprek vraagt de actrice, de in werkelijkheid 24-jarige Maria Bakalova, Giuliani mee naar haar hotelkamer om iets te drinken. Even later is te zien hoe Giuliani op het bed ligt en zijn hand in zijn broek steekt. Daarna komt Borat de kamer binnengelopen en roept hij "ze is 15, ze is te oud voor je!".

 

Here's Rudy Giuliani, the personal attorney to the President of the United States.

A still picture of Rudy from the Borat movie coming out on Friday.

Cant wait... pic.twitter.com/52kFgoOe4J

— Rex Chapman?? (@RexChapman) October 21, 2020

The close-up is even more nauseating, Rex! ? pic.twitter.com/E3Z308bdok

— Kafkaesque (@Kafkaesque_Blog) October 21, 2020

De politicus liet gisteren in een reeks tweets  echter weten dat hij slechts zijn overhemd weer in zijn broek stak, en dat hij meteen de politie heeft ingeschakeld toen hij doorhad dat het niet om een echt interview ging. Hij stelt dat als Sacha Baron Cohen beweert dat er ook maar iets anders is gebeurd, de filmmaker een "hardvochtige leugenaar" is.

(1) The Borat video is a complete fabrication. I was tucking in my shirt after taking off the recording equipment.

At no time before, during, or after the interview was I ever inappropriate. If Sacha Baron Cohen implies otherwise he is a stone-cold liar.

— Rudy W. Giuliani (@RudyGiuliani) October 21, 2020