Nieuw-Zeelandse gamer laat zich niet doen door aardbeving

Nieuw-Zeelandse gamer laat zich niet doen door aardbeving

Nieuw-Zeeland werd afgelopen zondag getroffen door een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter, een van de zwaarste bevingen van het jaar. Grote delen van het land stonden in rep en roer, maar de gamer Delrio Sierra bleef tijdens het natuurfenomeen zolang mogelijk voor zijn computerscherm zitten. De reden: hij bevond zich middenin een intens World of Warcraft-gevecht. Sierre filmt zijn gamesessies en kon zo het opmerkelijke schouwspel vastleggen.

Het filmpje start met de onwetende man in zijn bureaustoel. Opeens begint zijn bureau te bewegen en heeft Sierra door dat er een aardbeving plaatsvindt. Hij probeert zo lang mogelijk door te spelen, maar door zijn verstoorde aandacht sterft zijn personage in het spel. Dat is voor hem het signaal om toch eens te controleren of zijn vriendin in orde is.

De twee schuilen heel even onder een deurlijst, maar van zodra de aarde weer kalmeert, kruipt hij opnieuw achter zijn scherm. Met trillende handen en de nodige scheldwoorden vraagt hij zijn vriendin of zij kan controleren of er geen ramen gesneuveld zijn. Hijzelf gaat ondertussen ongestoord verder met zijn computerspel.