Nieuw-Zeelands stadje heeft te veel jobs

Kaitangata, een kleine stad in het zuiden van Nieuw-Zeeland, kampt met een uniek probleem: het heeft te veel jobs en betaalbare huizen. De burgemeester lanceerde daarom een plan om nieuwe Kiwi's aan te trekken.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Het stadje, dat slechts 800 inwoners telt, biedt een huis en een bijhorend stuk grond aan voor nog geen 150.000 euro. Volgens burgemeester Bryan Cadogan is door de huizencris een betaalbaar onderkomen in het zuiden van Nieuw-Zeeland alleen nog maar mogelijk in Kaitangata. “Toen ik werkloos was heeft Kaitangata redding gebracht voor mij. Nu wil ik op mijn beurt mensen helpen die het elders in Nieuw-Zeeland moeilijk hebben om een job en een dak boven hun hoofd te vinden”, zegt Cadogan.

De burgemeester benadrukt dat er maar liefst 1.000 jobs nog niet ingevuld zijn; de vraag naar diensten en goederen is immers te laag. In het stadje zijn slechts twee mensen werkloos, twee tieners overigens. De werkgelegenheid situeert zich vooral in de primaire sector, onder andere in een grote zuivelfabriek.

Foto Wikipedia