Nieuw seizoen van 'Prison Break' gaat vandaag in première

Nieuw seizoen van 'Prison Break' gaat vandaag in première

Het vijfde seizoen van 'Prison Break' telt negen afleveringen en bepaalde bekende gezichten keren terug. Lincoln Burrows, T-Bag, Sarah Tancredi en Sucre duiken weer op, maar ook Michael Scofield, waarvan iedereen dacht dat hij dood was, is weer van de partij.

Deze keer zit Michael ook in een gevangenis, maar in Jemen. De terreurbeweging Islamitische Staat is er een burgeroorlog begonnen en samen met zijn broer en Sarah plant Michael een ontsnapping. De eerste aflevering verklapt niet meteen veel, we zien vooral de andere personages die ontdekken dat Michael nog leeft. Dan begint de zoektocht naar de hoofdrolspeler.

De stijl van het vijfde seizoen lijkt op die van het eerste. Wie de vorige vier seizoenen niet heeft gezien, hoeft zich geen zorgen te maken. Je hebt weinig voorkennis nodig om te kunnen volgen. Michael had in de tweede reeks al zijn tatoeages laten weglaseren, maar nu zit hij opnieuw onder de tattoos. Wat ze betekenen, zullen we in het nieuwe seizoen ontdekken.

De afleveringen zullen bij ons vanaf dit najaar te zien zijn op Q2, maar in afwachting alvast een sneak peek van dit nieuwe seizoen.