Nieuw seizoen Grey's Anatomy speelt in op coronacrisis

Nieuw seizoen Grey's Anatomy speelt in op coronacrisis

Het kon niet uitblijven natuurlijk: Grey's Anatomy besteedt aandacht aan de coronapandemie in het nieuwe zeventiende seizoen. Krista Vernoff, uitvoerend producente van de Amerikaanse ziekenhuisserie, vindt dat de show de verantwoordelijkheid heeft om het thema aan te snijden. Vernoff kwam met het nieuws naar buiten tijdens het Emmy-evenement Quaranstreaming.

"We gaan zeker iets doen met de pandemie", zegt Vernoff tegen Entertainment Tonight. "Je kunt geen langlopende ziekenhuisserie zijn zonder iets te doen met het medische verhaal van onze tijd." Of er meerdere coronapatiënten in het beroemde tv-ziekenhuis komen te liggen is nog niet bekend, maar om een realistisch tijdsbeeld te geven kan het bijna niet anders. Zeker als je weet dat Grey's Anatomy zich in de Verenigde Staten afspeelt.

Hulp van echte dokters

Hoewel de opnames van het zeventiende seizoen vanwege het coronavirus nog niet zijn begonnen, zijn de schrijvers al hard aan het werk. "Onze gesprekken gaan constant over hoe we de humor en romantiek levend houden terwijl we deze zeer pijnlijke verhalen vertellen." Er wordt onder meer gesproken met echte artsen, om tot een authentiek coronaverhaal in de televisieserie te komen.

Grey's Anatomy is een Amerikaanse ziekenhuisserie van de zender ABC, die al loopt sinds 2005. Het centrale personage in de serie is Meredith Grey, een assistent chirurgie in het fictieve Seattle Grace Hospital. Zij wordt gespeeld door Ellen Kathleen Pompeo. Andere bekende acteurs zijn onder meer Chandra Wilson, James Pickens Jr. en en Justin Chambers. De naam van de serie is een zinspeling op de titel van het boek Gray's Anatomy, dat lang een standaardwerk was op het gebied van de menselijke anatomie.