Nieuw op 1 februari - Prijzen van standaard- en weekendbiljet worden duurder bij NMBS

Reizen met de trein zal vanaf 1 februari iets duurder worden. Onder meer de prijzen van de standaard- en weekendbiljetten gaan omhoog. Aan de prijzen van de vrijetijdsproducten voor jongeren verandert er niets. De prijs van het standaard- en weekendbiljet gaat gemiddeld met 1,53 procent omhoog. De prijzen van de woon-werkabonnementen, de schoolabonnementen en de afgeleide producten van de abonnementen (zoals de Campuskaart) stijgen dan weer met 2,87 procent. De gemiddelde prijsaanpassing voor alle andere producten, buiten de abonnementen, bedraagt 1,87 procent.

De prijs van de Key Card - voor korte afstanden binnen een bepaalde zone - en het seniorenbiljet wordt met respectievelijk 30 en 20 cent per traject aangepast.

De NMBS wil zich in haar strategie naar eigen zeggen blijven richten op het aantrekkelijker maken van de trein voor vrijetijdsreizigers. Daarom blijven de prijzen van de vrijetijdsproducten voor jongeren ongewijzigd. Het gaat dan om de Go Pass 1, Go Pass 10 en Go Unlimited, een vrij traject voor jongeren tot 26 jaar. Senioren mogen vanaf februari ook tijdens alle weekends van de zomervakantie gebruikmaken van hun voordelige seniorenbiljet. Voorts blijft ook de prijs van de Rail Pass ongewijzigd.

bron: Belga