Nieuw gadget toont hoe dronken je bent

Amerikaanse creatievelingen uit Santa Barbara werken aan een modieus middel om te zien of je al dan niet boven je theewater bent. Het gaat om een wearable dat het alcoholpercentage in je zweet meet.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Via een app kan je checken hoeveel promille alcohol in je bloed zit. Het snufje werd ontwikkeld door de start-up Milo Sensors en kreeg de naam Proof.

Tijdens een avondje uit kan je bovendien verschillende armbanden van het merk ook aan elkaar koppelen. Zo kan je in de gaten houden wie van je vrienden een taxi nodig heeft en wie zelf naar huis kan rijden.

Met het gadget willen de makers de drempel om je alcoholpercentage te controleren verlagen. Vaak is er nog te veel schroom om in het openbaar een blaastest boven te halen. "Op deze manier willen we mensen een middel aanreiken om een verantwoorde beslissing te maken als ze alcohol drinken", vertelt CEO Evan Strenk aan Mashable.

Foto Proof

Vorig jaar investeerde het Amerikaanse National Institute of Health nog 100.000 dollar in het project en dit jaar lanceert de start-up een crowdfundingcampagne om de armband effectief op de markt te brengen. De wearable zou dit jaar in de rekken liggen en tussen de 100 en  150 dollar (zo'n 95 en 145 euro) kosten.