Nieuw Belgisch bordspel zet schattenjacht ter waarde van 210.000 euro in gang

Nieuw Belgisch bordspel zet schattenjacht ter waarde van 210.000 euro in gang

In spellencafé The Playground in Antwerpen is donderdagavond "Guardians of Legends" gepresenteerd, een nieuw bordspel waar tevens een real life schattenjacht aan vasthangt. Wie de bij het spel geleverde raadsels weet op te lossen, kan de exacte locatie - ergens ter wereld - van de schat vinden en zo een eivormig gouden juweel bezet met 581 diamanten bemachtigen. De trofee is zowat 210.000 euro waard. "Guardians of Legends" is een wereldwijd verkocht spel van Belgische makers en ook de trofee is van Belgische makelij, want ontworpen door de Luikse juweliers Olivier Gangi en Cédric Sansen. Met behulp van postkaarten en een unieke code die in de speldoos zitten, kan iedereen die het spel koopt zijn kans wagen om de schat te vinden.

"Guardians of Legends combineert twee passies van mij: bordspelen en schattenjagen", zegt co-auteur Vincenzo Bianca. "Het is de eerste keer dat een bordspel gepaard gaat met een schattenjacht van een dergelijke omvang en waarde. We verwachten dat de winnaar er twee tot drie jaar over zal doen om alle raadsels op te lossen en de juiste locatie te vinden." Die winnaar krijgt overigens van de makers ook zijn reisgeld terugbetaald wanneer hij effectief ter plaatse gaat om de schat op te graven. Het zou gaan om een houten kistje met instructies om de eigenlijke prijs, het gouden ei, te claimen.

Het bordspel zelf staat verder los van de schattenjacht en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. Het doel is de andere spelers via tips naar het door jou bewaakte eiland te leiden. Volgens de makers zijn er al meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Het spel kost 36 euro en is beschikbaar in tien talen.

bron: Belga