Nieuw Antwerps stripfestival ISA uitgesteld tot 2018

Het eerste Internationaal Stripfestival Antwerpen (ISA) dat van 5 tot 7 mei had moeten plaatsvinden, wordt verplaatst naar mei 2018. Dat hebben organisatoren Ballon Media en Standaard Uitgeverij in overleg met de stad Antwerpen beslist. Het uitstel komt er nadat er in de loop van de voorbereiding enkele "bijzonder relevante deelprojecten" ontstaan waren die de deadline van mei 2017 niet zouden halen, klinkt het. Het ISA werd in januari nog met veel bombarie aangekondigd als een festival dat zich op termijn wil spiegelen aan dat van het Franse Angoulême, het grootste stripfestival van Europa. Op een beurs zouden zowel nationale als internationale topauteurs aanwezig zijn, er werd een belevingszone voor jong en oud gepland en er zou een samenwerking komen met Comics Station, het nieuwe stripbelevingscentrum dat binnenkort opent in het station Antwerpen-Centraal.

Ballon Media en Standaard Uitgeverij zeggen donderdag dat ze nog steeds "ten zeerste in het welslagen van dit verbindend en enthousiasmerend stripproject geloven". Ze garanderen naar eigen zeggen ook de "kwalitatieve en vooropgestelde ambitieuze invulling van dit stripfestival in 2018". Als argument voor het uitstel wordt onder meer aangehaald dat er nog een vzw moest worden opgezet die als organisator zou optreden en nationale en internationale partners moet aantrekken.

"We doen dit enerzijds met spijt in het hart omdat er zowel inhoudelijk als naar sponsors en partners toe reeds een mooi traject werd afgelegd", aldus de uitgeverijen donderdag in een mededeling. "Maar anderzijds zijn we verheugd over de mogelijkheden die ontstaan door alsnog de noodzakelijke tijd te nemen voor de organisatie van ISA."

bron: Belga