Niet 9 maar 13 slachtoffers: proces tegen Bart De Pauw van start gegaan

Niet 9 maar 13 slachtoffers: proces tegen Bart De Pauw van start gegaan

Televisiemaker Bart De Pauw moet zich vanaf vandaag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor feiten van belaging bij dertien vrouwen. Vier van hen kozen ervoor zich geen burgerlijke partij te stellen, maar zullen wel getuigenissen afleggen.

In de correctionele rechtbank van Mechelen vindt sinds 13u de eerste zitting plaats van het proces ­tegen De Pauw. Hij moet zich verantwoorden voor belaging en 'elektronische onrust'. De Pauw stuurde grote aantallen ongepaste sms'en naar meerdere vrouwen.

­Vorige week traden ­negen vrouwen die zich burgerlijke partij gesteld hebben in de zaak naar buiten. Toch zijn volgens de kranten meer vrouwen dan die ­negen relevant in dit dossier.

Niet 9, maar 13

Meer dan negen vrouwen hebben tijdens het onderzoek aangegeven zich slachtoffer te voelen van het gedrag van de bekende televisiemaker. In ­totaal moet De Pauw zich straks voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor feiten bij ­dertien vrouwen. Vier van hen ­kozen ervoor om zich geen burgerlijke partij te stellen, maar het Openbaar Ministerie vond de elementen in het strafdossier toch ­bezwarend genoeg. Hun getuigenissen worden dus ook mee in ­rekening ­genomen tijdens de rechtszaak. ­Het gaat om vier ­onbekende vrouwen die bij producties van De Pauw achter de schermen werkten.

Vorige week al raakte bekend dat negen vrouwen zich burgerlijke partij hebben gesteld in de zaak, onder wie actrices Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Lize Feryn en Ella-June Henrard.