Nicki Minaj verontschuldigt zich voor ophefmakende videoclip vol nazi-beeldspraak

Nicki Minaj verontschuldigt zich voor ophefmakende videoclip vol nazi-beeldspraak

Nicki Minaj heeft haar excuses aangeboden voor de opschudding die ze veroorzaakte met haar nieuwe videoclip van Only. De clip werd bekritiseerd omdat de beelden geïnspireerd zijn door nazi-propaganda. De rapper legde uit dat er nooit nazisme in haar kunst zou zitten hoewel de geanimeerde video heel veel weg heeft van de film van Leni Riefenstahl.

De verontschuldiging van Minaj volgt op de opmerkingen van Jeffrey Osborne, die de video geregisseerd heeft. Hij wilde geen excuses aanbieden en gaf toe dat de video gebaseerd was op nazi-propaganda.

"Ja, de vlaggen, armbanden en gasmaskers zijn gebaseerd op nazisme, maar er zit ook Amerikaanse, Russische en Italiaanse iconografie in. Ik vind het belangrijk dat jongere generaties de wreedheden uit het verleden kennen en zich herinneren in de toekomst. Als mijn werk verkeerd werd geïnterpreteerd, heb ik daar geen spijt van."

https://www.youtube.com/watch?v=BU769XX_dIQ

In haar eigen verklaring beweerde Minaj dat Osborne beïnvloed werd door de Sin City-franchise en de serie Metalocalypse van Cartoon Network. "Ik ben niet op het concept gekomen, maar ik ben zeer droevig door de kritiek en neem de volledige verantwoordelijkheid als ik iemand beledigd heb."

De videoclip was ook slecht getimed. Hij werd namelijk uitgebracht tijdens de 76ste verjaardag van de Kristalnacht. "Deze video is ongevoelig voor overlevenden van de Holocaust en banaliseert de geschiedenis van die tijd," schreef de Amerikaanse nationale directeur van de Anti-Defamation Liga, Abraham H Foxam. "Het misbruik van nazi-beeldspraak is zeer verontrustend en beledigend voor joden en al degenen die slachtoffer werden van het nazi-regime."