Neymar en co. kunnen zich geen tweede misstap veroorloven

Neymar en co. kunnen zich geen tweede misstap veroorloven

Na het 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland moet Brazilië vrijdag (14u) in WK-groep E vol aan de bak tegen Costa Rica. In dezelfde poule staan om 20u de Serviërs en de Zwitsers tegenover elkaar. Verder staat in groep D ook het duel Nigeria-IJsland om 17u op het menu. Topfavoriet Brazilië en sterspeler Neymar, volgens bondscoach Tite nog niet "100 procent", konden in hun openingswedstrijd niet overtuigen. Na een knap doelpunt van Coutinho ging de Seleçao wat arrogant spelen, waardoor de Zwitser Zuber de gelijkmaker lukte. "De afwerking was niet goed. Dat is de stress die bij de eerste wedstrijd komt kijken", zei Tite na afloop. Met de Costa Ricanen krijgen de Brazilianen in het stadion van Sint-Petersburg een team in het nauw tegenover zich. Het team van Bryan Ruiz verloor met het kleinste verschil van Servië (1-0). Costa Rica kon in tien duels nog maar één keer winnen van Brazilië, 58 jaar geleden trokken de Costa Ricanen met 3-0 aan het langste eind.

Groepsleider Servië kijkt in Kaliningrad Zwitserland in de ogen. Mits een zege kunnen de Serviërs al zeker zijn van kwalificatie voor de achtste finales. Er is heel wat euforie in het Zwitserse kamp na het gelijkspel tegen de Brazilianen. Maar verliezen tegen Servië zou het voor de Zwitsers erg moeilijk maken om de groepsfase te overleven.

In de Volgograd Arena spelen Nigeria en IJsland tegen elkaar op de tweede speeldag in groep D. De Super Eagles gingen op de eerste speeldag kansloos met 2-0 onderuit tegen Kroatië, terwijl IJsland stuntte door 1-1 gelijk te spelen tegen vicewereldkampioen Argentinië. "We weten dat we een zege nodig hebben om in het toernooi te blijven. We zullen daar dan ook alles voor doen", verklaarde de Nigeriaanse aanvoerder John Obi Mikel. De IJslanders mikken op een eerste WK-zege ooit. In diezelfde poule neemt Argentinië het morgen (20u) al op tegen Kroatië.

bron: Belga