Netflix past waarschuwingen aan voor '13 Reasons Why'

Netflix past waarschuwingen aan voor '13 Reasons Why'

De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jay Asher, behandelt moeilijke problemen zoals seksueel geweld en zelfdoding. Heel wat mensen hebben problemen met de manier waarop de zware scènes in beeld worden gebracht.

Asher en uitvoerend producent Selena Gomez staan nog steeds volledig achter de serie. Volgens hen heeft Netflix waarschuwingslabels bij drie afleveringen, twee waarin seksueel geweld aan bod komt en één waarin te zien is hoe Hannah zich van het leven berooft. Maar na de hevige reacties besloot de dienst dan toch maar de waarschuwingen te wijzigen.

Website

Netflix gaat de bestaande adviezen niet alleen veranderen, maar ook eentje toevoegen voor de eerste aflevering. Zo wil het kijkers waarschuwen die op het punt staan met de serie te starten. De streamingdienst heeft ook een video gelanceerd die ze na afloop van de serie kunnen bekijken: '13 Reasons Why: Beyond the Reasons'. Daarin vertellen de acteurs over the making of van de reeks. Verder komt er in de video ook een website aan bod met middelen en informatie voor iedereen die denkt hulp nodig te hebben.