Netflix ontwikkelt technologie die kijkers helpt beslissen over de plot

Netflix ontwikkelt technologie die kijkers helpt beslissen over de plot

Fans van 'happy endings' en dramatische verhalen kunnen binnenkort zelf bepalen hoe hun favoriete serie afloopt. Althans, dat is waar Netflix momenteel aan werkt. Met een druk op de knop van je afstandsbediening beslis je over belangrijke keuzes die hoofdpersonages moeten maken.

"De technologie geeft kijkers controle over keuzes op belangrijke momenten in de series", zegt een bron aan The Daily Mail. "Regisseurs zullen verschillende alternatieven filmen. Het laat de kijker toe om zich een weg door het verhaal te banen."

Keuzes

Sommige optionele verhaallijnen zullen simpel blijven. Kijkers beslissen bijvoorbeeld of een gevangene uit 'Orange is the new Black' zich bij een bende voegt of niet. Andere programma's krijgen complexere keuzes, zoals beslissen of prinses Margaret in 'The Crown' trouwt met Peter Townsend.

De streamingdienst zal de technologie uittesten op kies-je-eigen-avonturen kinderseries. Als het bij hen aanslaat, breidt Netflix het uit naar programma's voor volwassenen. Reed Hastings, de CEO van Netflix, bevestigt dat het bedrijf werkt aan interactieve series. Hij geeft geen commentaar of ze het experiment op bestaande series zullen toepassen.