Netflix moet beeldkwaliteit verlagen door plotse populariteit

Slecht nieuws voor de mensen die veel geven om hoge beeldkwaliteit: de coronacrisis heeft mogelijk ook gevolgen voor de beeldkwaliteit van streamingplatformen als Netflix.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Een lagere kwaliteit moet overbelasting van het internet voorkomen. Het is een van de voorstellen die de Europese Commissie in Brussel met Netflix heeft besproken. De commissie roept de streamingplatformen op met internetaanbieders samen te werken en hun doorvoer van data aan te passen.

Standaard kwaliteit

Netflix maakt zich sterk dat het de abonnees de kwaliteit zal leveren die hoort bij hun formule, maar dan aan een lagere bitrate. De streamingmaatschappij heeft de bandbreedte die het gebruikt met 25% gebruikt. Brussel maakt zich zorgen dat het groeiende gebruik van videostreamingsdiensten het internet kunnen 'opstoppen'.

Door allerlei maatregelen, bijvoorbeeld de sluiting van bioscopen, cafés en theaters, zoeken steeds meer mensen voor vertier hun toevlucht tot het internet. Daarnaast werken steeds meer mensen thuis en maken daarbij gebruik van de wifi voor videoconferenties.