Netflix kondigt slecht nieuws aan voor mensen die hun account delen

Netflix kondigt slecht nieuws aan voor mensen die hun account delen

Wereldwijd heeft Netflix momenteel ongeveer 139 miljoen betalende abonnees. Dat leverde het Amerikaanse bedrijf in 2018 een omzet op van 15,8 miljard dollar, waarvan 1,2 miljard dollar winst. Topcijfers, al kreeg Netflix er in het derde kwartaal van dit jaar ‘slechts' 6,8 miljoen nieuwe abonnees bij, 200.000 minder dan verwacht. Bovendien krijgt Netflix er binnenkort met Apple TV+ en Disney+ stevige concurrenten bij.

Gebruikersdata vergaren

Om ervoor te zorgen dat Netflix blijft groeien, is de populaire streamingdienst genoodzaakt om maatregelen te nemen. Zo deelde Greg Peters, chief product officer bij Netflix, mee dat ze gebruikersdata momenteel aan het analyseren zijn. Er wordt bijvoorbeeld nagegaan welke apparaten worden gebruikt en op welke momenten er wordt gekeken.

Op die manier krijgt het bedrijf onder meer te zien welke mensen hun account delen. Het is immers mogelijk om je paswoord te delen met vrienden of familie zodat slechts één account de kosten draagt en meerdere gezinnen kunnen genieten van het streamingaanbod. Als het bedrijf ingrijpt, zullen er wellicht beperkingen opgelegd worden aan de gebruikers. Zo kan Netflix het aantal IP-adressen dat gebruikt mag worden perfect beperken.

Niet zonder risico

Het is overigens riskant om je paswoord van je Netflix-account te delen met andere mensen. Uit onderzoek is gebleken dat heel wat mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor verschillende apps of accounts. Mensen met slechte bedoelingen kunnen op die manier met je Netflix-wachtwoord proberen in te loggen op je andere accounts.