Netanyahu roept zichzelf uit als winnaar voorzittersverkiezingen van Likoed-partij

Netanyahu roept zichzelf uit als winnaar voorzittersverkiezingen van Likoed-partij

De Israëlische ontslagnemende premier Benjamin Netanyahu, die beschuldigd wordt van corruptie, heeft zichzelf uitgeroepen als winnaar van de voorzittersverkiezingen van de rechtse Likoed-partij. De officiële resultaten worden vrijdagochtend bekendgemaakt. "Een geweldige overwinning! Bedankt aan de leden van Likoed voor hun vertrouwen, hun steun en hun affectie", verklaarde Netanyahu een uur nadat de stembussen gesloten waren op Twitter.

Volgens de exitpolls wint Netanyahu voorzittersverkiezingen met 71 procent van de stemmen, terwijl zijn uitdager, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en Onderwijs Gideon Saar, 28 procent zou halen.

Ongeveer 116.000 partijleden werden opgeroepen om te stemmen. Volgens lokale media was er een opkomst van iets minder dan 50 procent.

De nieuwe voorzitter zal de partij leiden tijdens de verkiezingen van 2 maart. Het gaat al om de derde stembusslag in minder dan een jaar, die een einde moet maken aan de zwaarste politieke crisis in de geschiedenis van het land.

bron: Belga