Nepfestival La Boum loopt uit de hand in Ter Kamerenbos

Nepfestival La Boum loopt uit de hand in Ter Kamerenbos

Enkele weken geleden ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, een 1 aprilgrap. Intussen is ook al een oproep gelanceerd om op 2 april, vandaag dus, samen te komen. Hoewel het duidelijk om een aprilvis gaat, heeft het Facebookevenement intussen al bijna 69.000 geïnteresseerden.

Feestje

Uiteindelijk daagden donderdag verschillende honderden mensen op. Volgens de politie ging het om 1.500 tot 2.000 personen. Die respecteerden de coronamaatregelen niet, bouwden een feestje en reageerden met gejoel op de aankomst van de politie. Die was massaal aanwezig, zowel met ordetroepen te voet en de hondenbrigade als agenten als te paard, en het waterkanon. Er werd ook gebruik gemaakt van een drone en een helikopter.

Waterkanon ingezet

"We hebben de aanwezige menigte meermaals gewaarschuwd dat we hen uiteen zouden drijven", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "De hondenbrigade en de agenten te paard volgden daarbij de rangen van de interventie-eenheden. Het waterkanon werd meermaals ingezet om dat de mensen maar bleven terugkomen. We hebben het hele manoeuvre verschillende keren moeten uitvoeren."

De politie werd de hele avond bekogeld met projectielen, waarbij onder meer glazen flessen. Ook verschillende politievoertuigen liepen schade op. Zo werden de banden van meerdere voertuigen kapot gestoken, en sneuvelden de ruiten van een politiecamionette en een vrachtwagen van de politiecavalerie.