Negen gewonden bij schietpartij in winkelcentrum in Houston

Negen gewonden bij schietpartij in winkelcentrum in Houston

In een winkelcentrum in Houston zijn negen mensen gewond geraakt nadat een schutter het vuur had geopend. Een van de gewonden bevindt zich in een kritieke toestand, en een tweede is er ernstig aan toe, aldus de politie van Houston op Twitter. De politie heeft de schutter neergeschoten, en de man is omgekomen. Er is geen informatie over andere schutters. In de auto van de schutter werden meer wapens gevonden. De slachtoffers zijn in verschillene gradaties verwond: sommigen werden geraakt door rondvliegend glas, anderen werden geraakt door kogels. Dat zei brandweerwoordvoerder Richard Mann. De gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt

De schietpartij begon rond 6.30 uur buiten een winkelcentrum in Houston, de vierde stad van de Verenigde Staten.

De schutter is niet onmiddelijk overgebracht naar het ziekenhuis, omdat de ontmijners eerst wilden nagaan dat hij geen explosieven op zich droeg, aldus nog Mann.

Op Twitter meldt de politie van Houston verder nog dat de verdachte een advocaat is. "Het onderzoek moet uitwijzen of problemen in zijn kantoor leidden tot de schietpartij", tweet de politie. In Texas is zichtbare wapendracht op de openbare weg toegelaten.

Vrijdagavond nog had een jongeman vijf mensen neergeschoten in een winkelcentrum in de staat Washington. Een dag later werd die man gevat, en later vandaag moet hij een eerste keer voor de rechter verschijnen.

bron: Belga