Neem je stopcontact overal mee

Neem je stopcontact overal mee

Twee Antwerpse twintigers hebben een ‘draagbaar stopcontact' ontwikkeld. Je kan er een laptop mee opladen of je televisie van stroom voorzien.

Als je wel eens skypet op vakantie ken je ongetwijfeld het gevoel voortdurend nerveus naar het batterijbalkje van je laptop te moeten kijken. De batterij loopt zienderogen leeg en er is geen stopcontact in de buurt. Twee Belgen willen dat probleem voor eens en voor altijd uit de wereld helpen met hun ‘LifePower'.

Televisie

De LifePower is een ultrakrachtige powerbank waarop je zowat alle toestellen kan aansluiten. Terwijl normale powerbanks net volstaan om je smartphone op te laden en enkel een usb-aansluiting hebben, heeft de zilvergrijze LifePower een capaciteit van 24.000 mAh, zestien keer zo krachtig als de batterij van je iPhone. Het toestel is vanaf volgende week te koop.

Je kan er je laptop, tablet, fototoestel of zelfs een drone mee opladen. Of je kan bijvoorbeeld een radio, lamp of televisie van stroom voorzien. Het toestelletje valt op door zijn compacte afmetingen van nauwelijks 15 centimeter op 15 centimeter. Als de LifePower volledig opgeladen is, wat zo'n drie uur duurt, kan je er tien keer je smartphone mee opladen of een flatscreen televisie twee uur lang laten spelen. Een optioneel zonnepaneel zorgt ervoor dat je de LifePower ook zonder stopcontact weer kan opladen.

Crowdfunding

Dries Bols en zijn kompaan Jelle richtten de start-up LifePower A² op na een succesvolle crowdfundingcampagne op Indiegogo, waar zo'n vierhonderd mensen op intekenden. In augustus trok Bols naar het Chinese Shenzen om de productie van de LifePower op te starten.

«We zien de A² als een eerste stap in onze langetermijnvisie», klinkt het bij de ambitieuze Antwerpenaars. «Zodra de LifePower gelanceerd is, kunnen we ons beginnen richten op nieuwe concepten. We hebben immers nog heel wat ideeën klaarliggen.»