Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in opslagruimte

Een neef van de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar heeft een opslagruimte ontdekt van zijn oom waarin een buit van 18 miljoen dollar verstopt was. Dat meldt het nieuwsnetwerk Red Mas Noticias woensdag. Het geld zat in een stinkende plastic zak, en de tientallen jaren oude biljetten zijn in zo'n slechte staat dat ze niet meer gebruikt kunnen worden.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Nicolas Escobar trof de ruimte aan in het huis in de Colombiaanse stad Medellin waar hij al jaren woont. In diezelfde stad had Escobar, die in 1993 door de politie omgebracht werd, zijn hoofdkwartier. In de ruimte vond Escobars neef ook een goudklompje, radio's, bandopnemers, typemachines en een camera.

Moorden

In Medellin circuleren al jaren geruchten over de geheime opslagruimtes die de drugsbaron gebruikt zou hebben. Nicolas Escobar, die zegt trots te zijn op zijn verwantschap met de bendeleider, zegt dat hij al verschillende van die ruimtes gevonden heeft. Bij leven was Escobar een van de rijkste misdadigers ooit. Daarnaast zou hij ook de hand gehad hebben in zowat 6.000 moorden, op onder meer politici, journalisten en rechters. Op 44-jarige leeftijd werd hij doodgeschoten in Medellin.