Nederlandse student maakt samen met vader een anti-katerpil

Nederlandse student maakt samen met vader een anti-katerpil

Niels Pesser en zijn vader, een Nederlandse apotheker, vonden samen 'Zober' uit. De pil bestaat uit zuivere groene thee zonder cafeïne en zou het ideale middel tegen een kater zijn.

Een pil voor elk drankje

In de literatuur ontdekten de twee dat groene thee een werkzame stof zou bevatten, maar dat er daar te weinig van aanwezig is in een kopje. Daarom kwamen ze op het idee om een pil met een hogere concentratie ervan te ontwerpen.

Het is helaas niet voldoende om één pil te slikken als je van plan bent om een hele avond alcohol te drinken. Het middel werkt namelijk slechts voor één consumptie. Het is dus de bedoeling dat je bij elk drankje een pil slikt.

Kritiek

Toch zijn er veel twijfels rond de uitvinding. "Het effect van thee op de afbraak van alcohol is zo'n 10 tot 15 procent", vertelt hoogleraar farmacologie en toxicologie Frans Russel in het Nijmeegse universiteitsblad Vox. "Heeft het lichaam normaal een uur nodig om een glas bier af te breken, dan doet het daar nu vijftig minuten over." Geen alcohol drinken blijkt dus nog steeds de beste remedie voor een kater.