Nederlands tijdschrift Glamour zet eerste virtueel model op de cover

Het Nederlandse tijdschrift Glamour zet voor het eerst een digitaal model op hun cover. De 23-jarige Raven werd door enkele designers speciaal voor het tijdschrift gemaakt. Is dit de toekomst?
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

“Raven is 23 jaar, komt uit Den Haag én Shanghai. Ze houdt van A$AP Rocky en Stella McCartney (want: duurzame mode) en je zou bijna, bijna, zweren dat ze een echt meisje is. Een meisje van begin twintig, aan de vooravond van haar grote doorbraak,” beschrijft Glamour op hun site.

Altijd beschikbaar

Het model is ondertussen al lang niet meer alleen in haar soort. Onder andere modellen voor Balmain, Weekday en UGG waren haar al voor. Anke de Jong, hoofdredacteur van Glamour Nederland, vertelt aan RTL dat het best prijzig en tijdrovend is om met een virtueel model te werken. "Maar, het is ook handig dat Raven altijd beschikbaar is als we haar nodig hebben.”

In het magazine wordt Raven ook geïnterviewd en heeft ze inmiddels een eigen Instagram-account naar het voorbeeld van populaire digitale influencers zoals Lil Miquela.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Raven (@therealraven1996) le