Nederlands recordinternational Wesley Sneijder zet punt achter loopbaan

Nederlands recordinternational Wesley Sneijder zet punt achter loopbaan

Wesley Sneijder stopt definitief met profvoetbal. Dat vertelde de Nederlandse recordinternational (134 caps) vandaag voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad. De 35-jarige Sneijder was in stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de offensieve middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. "Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Sneijder startte zijn loopbaan in 2002 bij zijn jeugdclub Ajax. Nadien verdedigde hij de kleuren van Real Madrid (2007-2009), Inter Milaan (2009-2013), Galatasaray (2013-2017), Nice (2017) en het Qatarese Al-Gherafa (januari 2018-2019). Hij werd landskampioen in Nederland, Spanje, Italië en Turkije. Met Inter beleefde hij in 2009-2010 een droomseizoen, met de landstitel, de Coppa, winst in de Champions League en het WK voor clubs. Nog in 2010 bereikte hij met Nederland de finale van het WK in Zuid-Afrika, waar hij na de Uruguayaan Diego Forlan tot één na beste speler (Zilveren Bal) verkozen werd.

Sneijder is de laatste van de zogenoemde "Grote Vier", die met pensioen gaat. Rafael van der Vaart was in november vorig jaar de eerste. Robin van Persie en Arjen Robben volgden deze zomer zijn voorbeeld.

bron: Belga