Nederlands gezin ziet plotseling olifant in hun tuin staan

Nederlands gezin ziet plotseling olifant in hun tuin staan

Het gezin moest aan de telefoon uitdrukkelijk vermelden dat het NIET om een grap ging. "Er stond wel degelijk een olifant in onze tuin", aldus de vrouw aan het Algemeen Dagblad.

"Onderweg naar het adres van de melder vroegen wij ons al af hoe wij een olifant zouden moeten vangen", schrijft de politie van Ommen op Facebook. "Dit was voor ons ook de eerste keer. Wij zagen meteen al grote bulten ontlasting op de oprit liggen. We zagen direct dat deze stront wel eens afkomstig kon zijn van een olifant."

Circusdier

Uiteindelijk bleek het dier afkomstig te zijn van een circus. Zijn eigenaar gaat normaal dagelijks met hem wandelen, iets waar hij ook toestemming voor heeft. Op een onbewaakt moment moet de olifant kans hebben gezien om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit.

Schadevergoeding

De eigenaar van het dier was danig onder de indruk van het incident en is vervolgens samen met de politie teruggegaan naar de geschrokken bewoners. Om het goed te maken heeft de eigenaar de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de schade. Gelukkig voor de man kon de familie er uiteindelijk om lachen. Omdat het om zo'n uniek verhaal ging, wilden de agenten toch wel nog eens op de foto gaan met de deugniet. Tot grote hilariteit van het korps.