Nederlanders googlen massaal op "Nummer 39 met rijst"

Nederlanders googlen massaal op "Nummer 39 met rijst"

Belgen zochten in 2013 vooral lokale personen en gebeurtenissen op Google. Dat maakte het jaarlijks rapport van Zeitgeist vandaag bekend. Onder andere Stromae, Els Uytterhoeven en Paul Walker werden massaal in de zoekmachine ingetypt.

In Nederland scoort "Nummer 39 met rijst" uitzonderlijk goed op Google. Dat heeft alles te maken met een smakeloze grap die jurylid Gordon maakte tijdens de populaire talentenshow Holland's Got Talent. Een Chinees die er volgens de jury uitziet als een wetenschapper blaast hen omver met zijn prachtige operastem. Toch kan Gordon het niet laten om mee te delen dat een Chinees hem altijd doet denken aan "nummer 39 met rijst" dat je op een menukaart terugvindt van een Chinees restaurant.

Vandaar dat de Chinezen terugslaan met een kortingsactie. Vanaf vandaag kan je op de website nummer39metrijst.nl kijken welke restaurants er 39 procent korting geven op hun nummer 39 van de kaart. "We willen laten zien dat Chinezen niet vies zijn van een grapje, zolang beide partijen erom kunnen lachen", vertelt initiatiefnemer Yan Ting Yuen aan de Volkskrant.

Zelfs het Haagse sterrenrestaurant Han Ting maakt een uitzondering voor deze actie. Deze week staat er voor één keer een nummer 39 op de kaart: een Golden Duck. Ze nodigen Gordon alvast uit om het topgerecht eens te komen proeven.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ucxNbHyL4Gg]