Nederlander hackt na zeven keer raden het Twitteraccount Donald Trump

Nederlander hackt na zeven keer raden het Twitteraccount Donald Trump

Een Nederlander is erin geslaagd het Twitteraccount te hacken van de Amerikaanse president Donald Trump. Na amper zeven keer raden gokte hij het wachtwoord van de president juist.

Die gebruikte voor zijn account @realDonaldTrump het wachtwoord ‘maga2020!' en er zou geen extra beveiliging op hebben gezeten. Dat meldt RTL Nieuws dat inzage had in het bewijsmateriaal. Om het wachtwoord te vinden, bedacht de hacker verschillende variaties op Make America Great Again, het stokpaardje van Trump.

Ethisch hacker

Die Nederlander is ethisch hacker Victor Gevers (44) en het kostte hem maar zeven pogingen om het wachtwoord te raden. Het bewijs dat Gevers toegang had tot het Twitteraccount van Trump is ingezien door eerder genoemde media. Trump had volgens Gevers geen extra beveiliging ingesteld, zoals de code die je soms na het inloggen moet invoeren – ook wel tweestapsverificatie genoemd.

Geen tweet namens de president verstuurd

Gevers heeft niet namens Trump een tweet de wereld ingestuurd maar had dat naar eigen zeggen wel kunnen doen. Wellicht had de president geen tweestapsverificatie, omdat zijn campagneteam ook toegang tot het account moet hebben.

"Ik dacht ‘oh god' toen ik was ingelogd”, vertelt Gevers aan RTL Nieuws. "Ik wil juist dat het me niet lukt om binnen te komen, en al helemaal niet bij zo'n belangrijk account." Hij hoopt dat mensen scherp zijn: "Alsjeblieft mensen, schakel tweestapsverificatie in. Zelfs als je een slecht wachtwoord gebruikt, zoals ‘maga2020!', dan nog blijf je beschermd tegen dit soort simpele aanvallen."