Nederlaag tegen Club Brugge kost Dinamo Kiev-coach Aleksandr Khatskevich de kop

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een dag na de uitschakeling door vicekampioen Club Brugge in de derde voorronde van de Champions League heeft Dinamo Kiev zijn coach Aleksandr Khatskevich en diens technische staff ontslagen, zo maakte de club bekend. "FC Dinamo Kiev heeft besloten de samenwerking met de coach en zijn assistenten stop te zetten", zo klinkt het in een korte mededeling op de website van de club. "We willen hen bedanken voor het werk en wensen hen het beste toe in de toekomst."

Na de 1-0 nederlaag van vorige week kwam de Oekraïense vicekampioen dinsdagavond in eigen huis niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Club, dat zich mag opmaken voor de play-offronde tegen de Oostenrijkse vicekampioen LASK Linz. Linz vormt voor Club de laatste horde op weg naar de groepsfase van de Champions League. De heenwedstrijd wordt op 20 augustus op Oostenrijkse bodem gespeeld, de return vindt op 27 augustus plaats in Brugge. De verliezer van de dubbele confrontatie wordt opgevist in de Europa League.

De 45-jarige Wit-Rus Khatskevich was sinds de zomer van 2017 werkzaam als coach van Dinamo Kiev. Voordien was hij onder meer twee jaar bondscoach van Wit-Rusland.

bron: Belga