Nationale feestdag - Zo'n 3.000 mensen bezoeken federaal parlement op nationale feestdag

3.009 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het federaal parlement, dat naar aanleiding van de nationale feestdag zijn deuren had geopend voor geïnteresseerden. Een aangeduid parcours leidde de bezoekers van de Kamer van Volksvertegenwoordigers naar de Senaat, via verschillende commissie-vergaderzalen. Langsheen het parcours beantwoordden gidsen vragen. Bezoekers konden ook een quiz oplossen. Dit jaar was er bovendien een bijzondere tentoonstelling over de bijeenkomst van de parlementsleden in Sainte-Adresse (Frankrijk) op 21 juli 1918, vandaag net 100 jaar geleden, en een film over senator Alexandre Braun, advocaat van verzetsmensen tijdens WOI.

In de plenaire zittingszaal van de Kamer werd ook een video getoond over de eedaflegging van koning Filip, 5 jaar geleden. Elders in het gebouw werden videoclips getoond over de Kamer en Senaat. Ook de Federale Ombudsman had dit jaar een informatiestand.

"We hadden dit jaar duidelijk minder bezoekers dan vorig jaar, toen er ongeveer 4.500 mensen waren", zegt Filip Van Kerckhoven. "Vermoedelijk heeft dat te maken met het goede weer. Maar sowieso zijn we tevreden over het aantal bezoekers dat we over de vloer hebben gekregen."

bron: Belga