Nationale feestdag - Succeseditie voor Resto National: 2.000 eters en 5.500 feestvierders

Zo'n 2.000 mensen hebben zondagnamiddag- en avond een portie mosselen-friet gegeten in het Resto National op het Brusselse Vossenplein. Dat is een fikse stijging tegenover de 1.700 van vorig jaar. Naast de traditioneel Belgische maaltijd was er ook muzikale animatie. De gigantische karaoke onder leiding van de 'Orde van de Brusselse Moestasje' trok zo'n 5.500 mensen, melden de organisatoren, die spreken over een zeer succesvolle editie. Donderdagavond was het Vossenplein nog de dansvloer van de 17de editie van het Bal National en zaterdagochtend vond er de tweede Brol National plaats. De traditionele vlooienmarkt maakte plaats voor een "nationale" vlooienmarkt, waarbij de standjes versierd waren in de nationale driekleur en er typische Belgische producten en artikels zoals koekendozen met portretten, Kuifje- of andere stripspullen, postzegels en dergelijke verkocht werden.

Vanaf 16.00 uur opende het Resto National dan zijn deuren om in de loop van de avond 2.000 mosseldiners te serveren, aan 23 euro per portie. Net zoals de vorige jaren boden de organisatoren ook een aantal maaltijden aan aan kansarmen uit de wijk. Sympatisanten konden daarvoor via de website van het evenement een bedrag storten bij hun reservatie of afstand doen van de waarborg voor hun recycleerbare beker. Op die manier konden er 250 maaltijden uitgedeeld worden.

De muzikale animatie was vanaf 18.00 uur in handen van de Funfare, straatmuzikanten met veel humor in beweging, en de Mignonettes, de fanfare en majorettes uit de wijk. Zij werden rond 19.15 uur gevolgd door Rita et les Martins en om 20.00 uur ging Bruxelles Zingt, een gigantische karaoke, van start, tot het Resto National rond 22.00 uur zijn deuren sloot.

bron: Belga