Nationale en lokale politiek reageren vol ongeloof op dood Ilse Uyttersprot

Nationale en lokale politiek reageren vol ongeloof op dood Ilse Uyttersprot

"Het overlijden van Ilse Uyttersprot treft ons allen heel erg." Dat zegt CD&V-voorzitter Joachim Coens in een eerste reactie op het plotse overlijden van zijn partijgenote en schepen van Aalst Ilse Uyttersprot. "Wat een vreselijk nieuws. Veel sterkte aan de familie en naasten", schrijft Coens op Twitter.

Uyttersprot en Coens zaten samen in JONGCD&V, en legden daarna allebei "een geëngageerd sterk parcours van inzet voor de gemeenschap" af, zegt Coens. Hij is Uyttersprot dankbaar maar noemt haar overlijden, op 53-jarige leeftijd, "verdorie veel te vroeg".

De voorzitter laat ook weten dat zijn partij een digitaal rouwregister heeft geopend waar iedereen die dat wenst zijn medeleven kan betuigen.

Wat een vreselijk nieuws. Het overlijden van Ilse Uyttersprot treft ons allen heel erg. Veel sterkte aan de familie en naasten. Samen in @JONGCDENV en daarna een geëngageerd sterk parcours van inzet voor de gemeenschap. Dankbaar maar verdorie veel te vroeg .

— Joachim Coens (@joachimcoens) August 4, 2020

Ook andere CD&V'ers reageren verbijsterd op het nieuws. "Vol ongeloof", tweet Vlaams viceminister-president Hilde Crevits. "Samen 5 jaar rechten gestuurd aan @ugent & zovele jaren samen in de politiek. Sterkte aan familie & vrienden."

Vol ongeloof. Samen 5 jaar rechten gestuurd aan @ugent & zovele jaren samen in de politiek. Sterkte aan familie & vrienden. ? https://t.co/T8nOmKMQtZ

— Hilde Crevits (@crevits) August 4, 2020

Federaal vicepremier Koen Geens heeft het over een afschuwelijk drama. "Geen woorden voor. Beste Ilse, we zullen je zo missen. Je was altijd bekommerd om Aalst en CD&V. Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden."

Afschuwelijk drama. Geen woorden voor. Beste Ilse, we zullen je zo missen. Je was altijd bekommerd om Aalst en CD&V. Mijn oprechte deelneming aan de familie en vrienden. https://t.co/PkBL5DbJPH

— Koen Geens (@Koen_Geens1) August 4, 2020

Eerder drukte ook oud-partijvoorzitter en huidig Vlaams minister Wouter Beke zijn afschuw uit. "Verschrikkelijk nieuws", zei hij.

Politici van andere partijen reageren eveneens op het overlijden van Uyttersprot. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zegt verbijsterd te zijn en betuigt zijn medeleven. Viceminister-president Bart Somers (Open Vld) noemt het nieuws onwezenlijk.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez betuigt in naam van heel zijn partij zijn medeleven aan de familie en vrienden van Uyttersprot.

Lokale Aalsterse politiek reageert vol ongeloof

Ook in Aalst reageren lokale politici vol stilte en ongeloof op de dood van schepen Ilse Uyttersprot (CD&V). "De eerste seconden zijn seconden van stilte en ongeloof", zegt eerste schepen Karim Van Overmeire (N-VA). "Vreselijk nieuws", vindt ook Open Vld-schepen Jean-Jacques De Gucht. "Dit moet een enorme klap zijn voor haar kinderen."

Volgens het parket kaderen de feiten in de relationele sfeer, maar kan er voorlopig geen verdere info worden gegeven.

Meest gelezen
 1. jitskethumb

  Jitske Van de Veire deelt eerlijke foto: «Ik ben gigantisch veel afgevallen»

 2. juliathumb

  Julia van K3 over haar vriend: «Hij is zich daar heel erg van bewust»

 3. delphinethumb

  ‘Temptation’-Delphine openhartig over Bert: «Hij smeekte me om hem terug te nemen»

 4. maartenthumb

  Filosoof Maarten Boudry: «Ik ben de aanstellerige argumenten tegen vaccinatieplicht zo beu»

 5. FGAPvS8XIAI1Bjr

  Kerstkaartje waarop Donald Trump poseert als ejaculerende penis gaat viraal