Nathalie Muylle (CD&V) legt eerste bedrijfsbezoek af als federaal minister

door
Belga
Leestijd 2 min.

Nathalie Muylle heeft vandaag haar eerste bedrijfsbezoek afgelegd als federaal minister voor CD&V. Muylle volgde enkele dagen geleden Wouter Beke op als federaal minister van Werk, Economie en Consumenten in de regering van lopende zaken. De minister bezocht in het kader van Voka Open Bedrijvendag weverij Clarysse in Pittem. Samen met zo'n 10.000 andere nieuwsgierigen bracht federaal minister van Werk, Economie en Consumenten Nathalie Muylle (CD&V) een bezoek aan weverij Clarysse in Pittem. In het kader van haar nieuwe functie wou de minister op Open Bedrijvendag een bezoek brengen aan een West-Vlaams bedrijf. "Ik ben zelf van Roeselare dus ik wou graag een bedrijf bezoeken in de buurt", zegt Muylle.

Weverij Clarysse is producent van badtextiel en is vandaag een grote Europese speler in de textielmarkt. "De textielindustrie is belangrijk voor onze regio. Met het oog op de brexit moeten we ons voldoende voorbereiden. Groot-Brittanië is een groot uitvoerland. We zetten vanuit Economie erg in op informatietools naar bedrijven toe om zo sterk mogelijk te staan voor het scenario dat volgt", vertelt de minister.

De minister wil haar stempel drukken op het beleid in de regering van lopende zaken. "De belangrijkste punten op onze agenda zijn momenteel Thomas Cook en de brexit. We blijven ons inzetten om oplossingen te bieden en te zorgen dat zaken goed lopen in ons land, ook al hebben we wetgevend minder mogelijkheden in deze regering van lopende zaken", besluit minister Muylle.

bron: Belga