NASA komt met iets groots: "Mysterie rond Mars opgelost"

NASA weet wel hoe ze iemand nieuwsgierig kunnen maken. De ruimtevaartorganisatie heeft aangekondigd dat ze morgen groot nieuws over Mars bekend zullen maken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

NASA blijft voorlopig nog geheimzinnig over de wetenschappelijke ontdekking. In een kort bericht op hun website laten ze enkel weten dat "een mysterie rond Mars is opgelost" en dat ze hun "grote wetenschappelijke vondst" zullen aankondigen op een speciale persconferentie in het hoofdkwartier in Washington om 11.30 uur lokale tijd (17.30 uur Belgische tijd).

De persconferentie zal bijgewoond worden door verschillende topwetenschappers van NASA en zal live te volgen zijn op de website van de ruimtevaartorganisatie.

Mars is a mysterious world, tune in to NASA TV on 9/28 as we announce a major science finding http://t.co/rGO75UPf4s pic.twitter.com/ZpbnroSBzh

— NASA (@NASA) 26 september 2015

Ondertussen draait de geruchtenmolen over wat NASA gaat aankondigen al op volle toeren. Op sociale media wordt er onder meer gespeculeerd dat de organisatie  bewijs van stromend water of zelfs leven gevonden heeft op de Rode Planeet.

Foto: AFP / NASA