Nancy Reagan begraven in Californië

Nancy Reagan is vrijdag begraven bij haar echtgenoot, ex-president Ronald Reagan, in Californië. Dat gebeurde in de aanwezigheid van talrijke hoogwaardigheidsbekleders en vrienden, onder wie ex-minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, de huidige first lady Michelle Obama en popicoon uit de jaren tachtig Mr T. In de negentig minuten durende ceremonie in de Ronald Reagan National Library in Simi Valley, Californië, vierden familie en vrienden het leven van de vrouw, die door haar man een "pee-wee powerhouse" werd genoemd. Reagan overleed zondag op 94-jarige leeftijd in haar woning in Los Angeles.

Op de gastenlijst stonden meer dan duizend vrienden en kennissen van Reagan. Zowel leden van de presidentiële families, zoals Clinton, Obama, George W. en Laura Bush, Rosalynn Carten en Caroline Kennedy, als sterren uit de film- en muziekwereld, zoals acteurs Tom Selleck, Anjelica Huston en John Stamis, Beach Boys-zanger Mike Love en ex-gouverneur van Californië en actieheld Arnold Schwarzenegger tekenden present.

De ceremonie, die Reagan naar verluidt grotendeels zelf plande, focuste voornamelijk op de relatie van 52 jaar met haar echtgenoot. James Baker, de minister van Buitenlandse Zaken onder Reagan, zei dat "Ronald en Nancy gedefinieerd werden door hun liefde voor elkaar. Ze waren bijna een en dezelfde persoon". Vrienden en familie noemden Reagan dan weer een krachtige persoon op zichzelf, die erg toegewijd was aan haar echtgenoot.

Duizenden mensen bezochten woensdag en donderdag de Reagan Library om de vroegere first lady een laatste groet te brengen.

bron: Belga