Nainggolan voelt zich bij Inter "klaar voor nieuw avontuur"

Nainggolan voelt zich bij Inter "klaar voor nieuw avontuur"

Radja Nainggolan heeft het hoofdstuk AS Roma afgesloten en ondertekende bij Inter Milaan een contract tot 30 juni 2022. "Ik had niet verwacht dat ik hier zo'n warm welkom zou krijgen. Ik ben blij. Het is nu aan mij om nog meer applaus te verdienen", zegt de middenvelder vandaag aan Inter TV.

Nainggolan kreeg bij zijn aankomst in Milaan een enthousiast onthaal en dat deed hem deugd. "Affectie van de fans is belangrijk voor elke speler. Het betekent dat ze enthousiast zijn, net zoals ik dat ben. Ik hoop dat we samen nog meer mooie tijden kunnen beleven", zegt Il Ninja. Bij Inter wordt de 30-jarige Nainggolan herenigd met Luciano Spalletti. Hij was diens coach bij Roma tussen januari 2016 en de zomer van 2017. Spalletti verliet de club met de titel van vicekampioen in de Serie A op zak. Nainggolan had met elf competitiegoals en vier assists een mooi aandeel in die tweede plaats. "Ik beleefde mijn beste seizoen onder zijn hoede. Ik hoop dat we dat kunnen herhalen", gaat Nainggolan verder. "Ik sta te zijner beschikking en ik ben blij dat ik weer met hem kan samenwerken."

Op de vraag waarom de inmiddels ex-Rode Duivel voor Roma koos, antwoordt hij: "Vertrouwen is belangrijk en ik kreeg telefoontjes van directeur Ausilio, de coach en (Inter-legende en vicevoorzitter Javier) Zanetti. Zij gaven mij allemaal het gevoel dat ik belangrijk ben en mijn beslissing was simpel. Ik ben klaar voor dit nieuwe avontuur."

Inter Milaan beëindigde het afgelopen seizoen op de vierde plaats in de Serie A (na kampioen Juventus, Napoli en Roma). "Ik hoop dat we het goed doen in de competitie en ook in de Champions League. Inter heeft een rijke geschiedenis en nu moet de club weer een rol gaan spelen in Europa", besluit Nainggolan.

bron: Belga