Nachttrein houdt na zeventien jaar opnieuw halt in ons land

Nachttrein houdt na zeventien jaar opnieuw halt in ons land

De Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB (wat staat voor Österreichischen Bundesbahnen) baat al langer een netwerk van nachttreinen uit, met bestemmingen voornamelijk in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Zwitserland.

Wenen - Brussel

De uitbreiding naar België werd begin oktober vorig jaar aangekondigd, en nu is het zover. Vanuit Wenen en Innsbruck zijn zondagavond twee nachttreinen vertrokken. In het station van Nürnberg worden ze 's nachts aan elkaar gekoppeld, om als één trein door te reizen richting België. In ons land zijn er stops gepland in Luik (9.46 uur), Brussel-Noord (10.45 uur) en Brussel-Zuid (10.55 uur). Toerisme Vlaanderen organiseert bij het vertrek in Wenen een evenement om de nachttrein te vieren en om Vlaanderen als bestemming onder de aandacht te brengen.

Brussel - Wenen

In omgekeerde richting wordt het vertreksignaal in Brussel-Zuid gegeven om 18.04 uur. Na splitsing in Nürnberg komen de reizigers om 8.27 uur aan in Wenen, of om 9.14 uur in Innsbruck. Onderweg kan je ook in andere stations afstappen, bijvoorbeeld in de Duitse steden München en Passau of in het Oostenrijkse Linz.

De Nightjet zal twee keer per week rijden. Wie vanuit België richting Oostenrijk wil reizen, kan op maandag en donderdag op de nachttrein stappen en komt daags nadien in Oostenrijk aan. De goedkoopste tickets voor een enkele rit zullen 29,90 euro kosten, maar dan moet je wel de hele nacht zitten. De trein terug vertrekt op zondagavond en woensdagavond in Oostenrijk.

De nieuwe verbinding is in eerste instantie een proefproject van een jaar. In de zomervakantie van 2020 zal de nachttrein niet rijden, zo blijkt uit de planning van ÖBB.

Meest gelezen
 1. vanyathumb

  ‘Thuis’-actrice Vanya Wellens openhartig over seksleven: «Voor minder ga ik niet»

 2. lennythumb

  Lenny uit ‘Blind Getrouwd’ is voor het eerst papa geworden

 3. temp2

  ‘Temptation’-Bert dropt bommetje over Delphine: «Ik kan het bewijzen»

 4. katthumb

  Kat Kerkhofs openhartig over zwangerschap: «Toen was het raak!»

 5. steventhumb

  Steven Van Gucht over omikronvariant: «Kan wellicht een tweede keer besmetten»