Nachttrein Brussel-Wenen zou vanaf midden januari moeten rijden

Nachttrein Brussel-Wenen zou vanaf midden januari moeten rijden

ÖBB-topman Andreas Matthä had de nieuwe nachtroute begin oktober al aangekondigd in een interview, en hij bevestigde ze woensdag tijdens een persconferentie.

Aankomsttijden

Vanaf midden januari zal je vanuit Wenen of Innsbruck op zondag- en woensdagavond kunnen vertrekken, om via Duitsland daags nadien in België aan te komen, aldus Matthä. Volgens de website van de zogenoemde Nightjet zal de trein in België stoppen in Luik, Brussel-Noord en Brussel-Zuid, met aankomst in het eindstation om 10.55 uur.

Wie met de nachttrein richting Oostenrijk wil, kan vertrekken op maandag en donderdag (de trein vertrekt in Brussel-Zuid om 18.04 uur), met aankomst de ochtend nadien in Wenen (8.27 uur) of Innsbruck (9.14 uur). Over tarieven werd woensdag niet meteen gesproken. Tickets voor de nieuwe verbinding zouden vanaf midden november te boeken moeten zijn, zo staat op de website.

NMBS

De verbinding zou tot stand komen in samenwerking met de Belgische spoormaatschappij NMBS, die de nachttrein in België op sleeptouw zou nemen. "De NMBS wil een actieve rol opnemen in het verbinden van de Europese steden per trein", reageert de maatschappij woensdag. "In dat kader bestudeert zij samen met de Oostenrijkse treinoperator ÖBB de mogelijkheid om vanaf januari 2020 een nachtverbinding op te zetten tussen Wenen en Brussel."

In december 2020 zou er ook een nachttrein worden ingelegd vanuit Oostenrijk naar Amsterdam.