Naar deze Europese landen kunnen gevaccineerden weer zonder beperkingen reizen

Naar deze Europese landen kunnen gevaccineerden weer zonder beperkingen reizen

Gevaccineerde toeristen die naar Denemarken willen reizen krijgen in mei niet meer te maken met een testplicht en hoeven ook niet in quarantaine na aankomst, meldt het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Het nieuwe Deense beleid gaat gelden voor inwoners van EU-lidstaten en Schengenlanden waar het aantal coronabesmettingen niet te hoog ligt.

Griekenland verwelkomt vakantiegangers zonder quarantaineverplichting uit andere landen van de Europese Unie vanaf 14 mei, op voorwaarde dat ze gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. De regeling zal ook gelden voor enkele andere landen, zoals Servië en Groot-Brittannië.

Deense vaccinatietrein dendert verder

Het 5,8 miljoen inwoners tellende Denemarken maakt ook zelf haast met het vaccineren van inwoners. Het lukte de autoriteiten om maandag 104.824 doses te laten toedienen van de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. Dat betekent dat in een dag tijd bijna 1 op de 50 Denen is gevaccineerd, het hoogste aantal tot dusver. Dat gebeurde in het kader van een grootschalige oefening voor een periode waarin meer vaccins beschikbaar zijn.