Naam van OHL-voorzitter duikt op in Engels voetbalschandaal

Naam van OHL-voorzitter duikt op in Engels voetbalschandaal

Jimmy Houtput, de voorzitter van Oud-Heverlee Leuven (OHL), heeft aan journalisten van de krant The Daily Telegraph, die opereerden onder een valse identiteit, zijn hulp aangeboden om de regels rond de zogenoemde Third Party Ownership (TPO) te omzeilen. TPO is een praktijk waarbij een derde partij investeert in de economische rechten van een speler met het oog op het creëren van een meerwaarde bij een latere transfer van die speler. Dat werd vorig jaar door de FIFA verboden.

In een opgenomen telefoongesprek dat op de website van de Telegraph gepubliceerd werd, stelt Jimmy Houtput aan een zogezegde investeerder voor om een speler te kopen in naam van een privéfonds, dat de economische rechten van de speler behoudt.

Hij stelt voor dat de speler daarna verkocht wordt aan wie het fonds wil en op zijn voorwaarden. Als dekmantel stelt de voorzitter voor om een sponsorovereenkomst af te sluiten.

Volgens The Daily Telegraph hoopte de OHL-voorzitter zo betere spelers voor zijn ploeg aan te trekken zonder extra kosten, zelfs al was dat maar tijdelijk.

bron: Belga