Na het Japanse toilet, nu ook het hightech bad

Na het Japanse toilet, nu ook het hightech bad

Het nieuwe product is een opmerkelijke koerswissel voor het honderdjarige bedrijf. Toto staat vooral bekend voor zijn hoogtechnologische toiletten, met onder andere brilverwarming en een automatische doorspoelfunctie. De onderneming is in Japan en wereldwijd de marktleider op het vlak van toiletten.

Hersengolven

Nu gooien de Japanners het roer om met de Flotation Tub. Toto produceert al badkuipen sinds de jaren 50, maar dit bassin wijkt drastisch af van gewone modellen. De vorm lijkt nog het meeste op een soort strandstoel en is specifiek ontwikkeld zodat de gebruiker deels ligt en deels drijft in het bad. Daarnaast zijn er masserende waterstralen en een instelbaar hoofdkussen voorzien. Dat alles moet hersengolven met een laag frequentiebereik opwekken. Die worden geassocieerd met een diepe slaap.

«We vroegen onze researchers wanneer ze hun beste ideeën kregen. Velen gaven aan dat ze het creatiefst zijn wanneer ze een bad nemen. We geloven dat ontspanning de hersenen een opkikker geeft», verduidelijkt Haruo Tsutsui, hoofd van Toto's innovatiedepartement, bij Bloomberg. Een prijs is nog niet geweten, maar waarschijnlijk verschijnt het bad in april op de markt.