Na helikopterkaping stelt pilote zich burgerlijke partij

Na helikopterkaping stelt pilote zich burgerlijke partij

Drie verdachten hadden vrijdag een afspraak voor een helikoptervlucht om luchtfoto's te kunnen maken boven Brussel. Alles verliep in eerste instantie volgens plan. Maar toen het toestel boven het Brusselse justitiepaleis vloog, haalden de passagiers vuurwapens boven. De piloot, een vrouw van 36, werd bedreigd en gedwongen richting de vrouwenafdeling van de gevangenis van Vorst te vliegen, waar de echtgenote van hoofdverdachte M.G. (24) uit Tongeren is opgesloten.

Op de vlucht

De helikopter kon niet echter niet landen op de binnenplaats en zette vervolgens koers naar het Waals-Brabantse Hélécine. Daar stapte de drie verdachten uit het toestel en sloegen ze op de vlucht. De pilote vloog vervolgens onder begeleiding van de luchtsteun van de federale politie verder naar de luchthaven van Melsbroek, waar ze werd opgevangen door de politie en bijstand kreeg van de dienst slachtofferzorg.

De federale gerechtelijke politie Antwerpen kon M.G. en zijn adoptievader (50) zaterdagavond arresteren in de buurt van Brussel. Niet veel later werden ook twee andere verdachten van hun vrijheid beroofd in Limburg. Het gaat om een 18-jarige man uit Bilzen en een 22-jarige man uit Lanaken.

De onderzoeksrechter besliste zondag om de adoptievader vrij te laten onder voorwaarden. De drie andere verdachten werden aangehouden voor diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan een criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging tot ontvluchting. Het trio verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen.

Meest gelezen
 1. coronathumb

  Biostatisticus: «Omikron minder ziekmakend? Dat is quatsch»

 2. rodanyathumb

  ‘Temptation’-Rodanya bevallen van tweede kindje

 3. giorgio-trovato-876NP3npUMc-unsplash

  Van deze ingeburgerde toiletgewoonte krijg je aambeien

 4. christophethumb

  Christophe uit ‘Blind Getrouwd’ heeft hiv: «Doe maar normaal tegen mensen zoals ik»

 5. belgaimage-177723906-full

  Jambon wil snel nieuw Overlegcomité om recreatieve binnenevenementen te schrappen: «Nodig om normaal kerst te vieren»