Na drugsveroordeling keert Imanuelle Grives terug naar het scherm

Na drugsveroordeling keert Imanuelle Grives terug naar het scherm

Grives werd in Antwerpen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook kreeg ze een boete van 8.000 euro. Grives gaf tijdens haar rechtszaak aan dat ze enkel wou experimenteren voor een nieuwe film waarin ze een drugsbarones zou spelen.

Excuses

Het is de eerste keer dat Grives terug te zien zal zijn op tv. Alleen in februari schoof ze mee aan tafel bij ‘Jinek' om haar verhaal te doen. Daar vertelde ze geëmotioneerd dat ze "niet had nagedacht over de consequenties, over wat mij kon overkomen. Niets boeide mij meer."

In februari postte de actrice op Instagram haar excuses. "Een held ben ik niet voor het aanbieden van mijn excuses", klonk het. "Er is iets gebeurd wat niet door de beugel kan en ik vind het horen dat je je excuses aanbiedt, hoe moeilijk ook. Verder heb ik een straf gehad van de rechters voor het breken van de wet. De consequentie dat er misschien wel voor altijd het label van drugs om mij heen zal hangen, is voor mij om te dragen."

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lieve mensen, Afgelopen week ben ik naar buiten gekomen met mijn verhaal. Ik heb mijn excuus publiekelijk aangeboden aan: de producenten, crew, cast, zwarte gemeenschap, publiek, fans, collega's ook maar ook achter de schermen aan familie, werkgevers, vrienden en iedereen die hier maar door geraakt is. Dat heeft een stroom van reacties opgeleverd. Ik heb meer dan 200 berichten gekregen van mensen die zich herkenden in de depressieve en destructieve gevoelens die ik omschreef. Vele mensen hebben mij ook een hart onder de riem gestoken. Ik vind het lief dat ik zoveel steun en respect heb ontvangen vanuit allerlei hoeken. Een held ben ik niet voor het aanbieden van mijn excuses. Verder was mijn emotionele staat geen excuus! Of je nou een BN-er, politicus, bankdirecteur, ondernemer, You-Tuber bent of een actrice bent die iets illegaals heeft gedaan, daar horen wettelijke gevolgen bij nèt zoals bij iedereen. Er is iets gebeurd wat niet door de beugel kan en ik vind het horen dat je je excuses aanbiedt, hoe moeilijk ook. Verder heb ik een straf gehad van de rechters voor het breken van de wet. Binnen de context dat ze ALLES van mij weten en ALLES daarin hebben meegewogen. Ik heb mijn straf ondergaan en ervan geleerd. IK ZAL NOOIT MEER DRUGS VERKOPEN HOE ERG IK ER OOK DOORHEEN ZIT! De consequentie dat er misschien wel voor altijd het label van drugs om mij heen zal hangen, is voor mij om te dragen. • • • Voel jij je somber, angstig of depressief? Denk je wel eens aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

Een bericht gedeeld door Imanuelle Grives (@imanuelleg) op