Na de bosbranden moeten Australiërs nu oppassen voor dit dodelijke dier

Na de bosbranden moeten Australiërs nu oppassen voor dit dodelijke dier

Australië staat erom bekend dat het enorm veel enge en gevaarlijke dieren huisvest, maar het Australische Reptielen Park gooit er via Facebook nog een waarschuwing uit voor de nieuwste 'aanwinst'.

De huidige weersomstandigheden aan de andere kant van de wereld zijn namelijk perfect voor een van de meest gevaarlijke spinnen op de planeet, aldus het reptielenpark. Het gaat om de zogenoemde trechterspin, die bekend staat om hun snelwerkende (en zeer giftige) gif.

Lepel en deksel

"Door de recente regen en de nu hete dagen, begint de trechterspin weer actief te worden", vertelt Daniel Rumsey van het reptielenpark. In de video wordt overigens ook uitgelegd hoe je zo'n spin het beste kan vangen: met een lepel wip je 'm in een bakje, waar je vervolgens snel de deksel opdraait.

Na de verwoestende bosbranden in Australië - die aan zeker 28 mensen het leven kostten - trokken de afgelopen dagen zware onweersbuien over het land. Daarbij vielen hagelstenen ter grootte van golfballen. Ook gigantische stofstormen terroriseerden het gebied.