Na Brussel ook nachttrein van Amsterdam naar Wenen

Na Brussel ook nachttrein van Amsterdam naar Wenen

Volgens de Nederlandse staatssecretaris van Infrastructuur Stientje van Veldhoven trekt het kabinet 6,7 miljoen euro uit voor het project. Dat bedrag wordt gebruikt om de Nederlandse Spoorwegen en het Oostenrijkse ÖBB de nachttrein tussen 2021 en 2024 te laten rijden.

Andere vervoersdiensten zouden een vergelijkbaar traject pas op zijn vroegst in 2023 kunnen verzorgen. De komende jaren wordt verkend of de nachttrein door andere vervoersbedrijven geregeld kan worden.

Niet populair

In december 2016 vertrok de laatste slaaptrein vanuit Amsterdam naar München/Zürich. De Duitse spoorwegen trokken de stekker uit het project vanwege het teruglopende aantal passagiers. Ook de komende jaren zijn lange treinreizen door Europa nog niet populair genoeg om de kosten ervan te kunnen dekken met de ticketverkoop. Voorlopig blijven veel nachttreinen in Europa dan ook afhankelijk van subsidie.

Nightjets

Eerder raakte al bekend dat de Oostenrijkse spoormaatschappij vanaf januari volgend jaar een nachttrein wil inleggen tussen Brussel en Wenen. De beschikt ÖBB al over verschillende nachttreinen, Nightjets genoemd, naar diverse bestemmingen in Duitsland, Zwitserland en Italië.

Meest gelezen
 1. gert vs anuna

  Ophef op Twitter nadat Anuna De Wever Gert Verhulst een «oude witte hetero man» noemt

 2. winnie omslag

  SCHATTIG. Je kan nu logeren in het huis van Winnie de Poeh (foto’s)

 3. BN_BRIEF-FEDREG-GEZONDHEID-WELZIJN-C_115375160_114243351

  Vandenbroucke hoopt op snelle beslissing voor derde prik in woonzorgcentra

 4. YouTube Newsflare

  OEPS. Vrouw doet dansje voor panoramisch uitzicht, maar dan gaat aap er met haar handtas vandoor (video)

 5. belgaimage-168286129-full

  Vaarwel auto! Dit valt er zoal te beleven op autoloze zondag