N-VA-gemeenteraadslid vergeet microfoon uit te zetten en beledigt Peter Mertens (video)

N-VA-gemeenteraadslid vergeet microfoon uit te zetten en beledigt Peter Mertens (video)

Gisteren vergaderden enkele gemeenteraadsleden over onder meer de overvolle trams in Antwerpen. Door de coronacrisis gebeurde dat via een videoconferentie, en dan kan er al eens iets misgaan.

Gedegouteerd

Op een bepaald moment maakt PVDA-gemeenteraadslid Peter Mertens duidelijk dat de schuld van die overvolle trams niet afgeschoven mag worden op studenten en werkenden. “Het is een schande om de vervoersmaatschappij hierin te verdedigen. Ik ben daarvan gedegouteerd en gechoqueerd”, gaat hij tekeer.

Gelaatsuitdrukking

N-VA-gemeenteraadslid Kevin Vereecken denkt er het zijne van, maar vergeet zijn microfoon af te zetten. “Jongens, wat een kieken, echt niet normaal”, zucht hij. Terwijl de anderen zich afvragen wie dat zei – maar de gelaatsuitdrukking van Vereecken spreekt boekdelen – roept burgemeester Bart De Wever de aanwezigen tot de orde. “Gelieve goed op te letten om je microfoon te muten als je onoorbare commentaren geeft over je collega's”, klinkt het.

Je micro vergeten te muten wanneer je je collega's in de raad beschimpt, het is een blijvertje. #gemrA pic.twitter.com/WBMWRhz4R9

— Niel Staes (@NielStaes) January 26, 2021

Oproepen dat N-VA verantwoordelijkheid opneemt ivm De Lijn ipv schuld van overvolle trams op studenten en werkenden te schuiven die op examens of op werk moéten geraken. Antwoord N-VA: "wat een kieken". Schimpen is de nieuwe Vlaamsche standaard, en niet alleen bij Kevin Vereecken https://t.co/uYgq6D2vox

— Peter Mertens (@peter_mertens) January 26, 2021