Mysterieus dier aangespoeld in Australië

Mysterieus dier aangespoeld in Australië

Het was de Australiër Ethan Tipper die het mysterieuze dier spotte tijdens een wandeling lang Lake Macquarie. Hij deelde een foto van het griezelmonster op zijn Facebookpagina en vroeg zich luidop af om wat door dier het nu gaat. Het is geen verrassing dat zijn post al verschillende keren gedeeld is, aangezien het bizarre dier bij iedereen veel vragen oproept. Sommige beweren dat het gewoon een grote vis is, anderen vermoeden dan weer dat het plaatje gephotoshopt is.

Kruising tussen paling en snoek

Het meest waarschijnlijke antwoord, is dat van visverzamelaar Mark McGrouther. Hij denkt dat het een kruising is tussen een paling en een snoek, een vissoort dat in diepe waters aan de oostkust van Australië leeft. "Het is de eerste keer dat ik zo'n dier in levende lijve zie", vertelt de man aan Daily Mail. "Hoogstwaarschijnlijk is het schepsel vast geraakt in de netten van een visser, die het weer overboord heeft gekieperd omdat het te groot is." Bovendien staan de dieren erom bekend dat ze agressief uit de hoek komen als ze gevangen worden.

"Zulke kruisingen kunnen bijna twee meter lang worden", voegt hij daar nog aan toe. "Maar op basis van de foto kan ik niet zien of de vis ook echt zo groot is."

Foto Facebook / E. Tipper