Mysterie rond brief van minnaar Pirotton op laptop Wesphael

Mysterie rond brief van minnaar Pirotton op laptop Wesphael

Op de laptop van Bernard Wesphael hebben de speurders tijdens een huiszoeking op 7 november 2013 een brief ontdekt die O.D. aan Véronique Pirotton schreef. O.D. was de minnaar van Pirotton, de vrouw van Wesphael die op 31 oktober 2013 dood werd aangetroffen in Oostende. Het gaat om een Word-document dat de speurders konden recupereren van de harde schijf van de laptop, want het was gewist en dus voor de "normale" computergebruiker niet meer zichtbaar. De speurders vertelden in de assisenzaal in Bergen dat de brief op 26 oktober 2013 werd opgesteld.

De brief werd in de assisenzaal voorgelezen. De minnaar laat er zijn ongenoegen in blijken over het feit dat Wesphael nog niet weggegaan is van Pirotton en maant haar aan om er werk van te maken. "Je moet snel raad vragen aan een advocaat om te weten wat er moet gebeuren zodat hij zou vertrekken." Wesphael wordt in de brief omschreven als "un chose inerte" (een inert ding, red.) en de briefschrijver eindigt met "ik hou van je".

De verdediging benadrukte dat niet duidelijk is wanneer de brief op de computer werd gezet. Het kan zelfs gebeurd zijn na de dood van Pirotton. De laptop werd volgens de speurders immers gebruikt op 30 oktober om 18.58 uur, maar ook nog na de dood van Pirotton: tussen 1 november rond 23.00 uur en 7 november om 6.00 uur 's ochtends.

Tom Bauwens, de tweede advocaat van Wesphael, merkte op dat op 30 oktober om 18.58 uur zijn cliënt in de auto zat op weg naar Oostende en dat de zoon van het slachtoffer ook niet thuis was. Op de andere momenten dat de computer nog gebruikt werd, was Wesphael al van zijn vrijheid beroofd. Voorts bevestigden de speurders dat op het moment van de huiszoeking in de woning van Pirotton en Wesphael er familieleden van het slachtoffer aanwezig waren.

bron: Belga