Mysterie Bermudadriehoek bijna ontsluierd?

Mysterie Bermudadriehoek bijna ontsluierd?

Duizenden kilometers van de Bermudadriehoek, op de bodem van de Barentszee, hebben wetenschappers van de Artic University of Norway gigantische kraters ontdekt. Die zouden gemiddeld 800 meter breed en 45 meter diep zijn en ontstaan zijn door lekken van ondergrondse voorraden van methaangas of olie.

Volgens de onderzoekers zou het methaangas zich ophopen om uiteindelijk te ontploffen op de zeebodem. Bij zo'n heftige explosie zouden 'gaten' in het zeeoppervlak geblazen worden, waardoor schepen en zelfs vliegtuigen in gevaar kunnen komen. "Zulke onderzeese gasontploffingen kan je vergelijken met een nucleaire reactie. Ze produceren gigantische hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen verdwijnen", legt geoloog Igro Yeltsov uit aan The Sunday Times.

Als de onderzoekers zo'n kraters ook vinden in de Bermudadriehoek, is het mysterie rond deze plek eindelijk opgelost. Volgende maand zullen de experten hun bevindingen presenteren op het jaarlijkse congres van de European Geosciences Union.

Foto Flickr / NOAA's National Ocean Service