Muzikanten zorgen voor gezellige treinrit, maar gaan naar huis met boete

Tijdens een treinrit van Amsterdam naar Zwolle besloten de broers David en Nathan muziek te spelen in een eivolle coupé, tot groot jolijt van de andere pendelaars. Het Nederlandse spoorwegbedrijf kon niet lachen met de stunt en gaf het duo een boete.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Lange treinritten zijn doorgaans redelijk saai. Iedereen kijkt naar buiten, staart naar een smartphonescherm of verdiept zich in een boek. Dat straatmuzikanten besluiten om hun instrumenten boven te halen om de boel op te vrolijken, kunnen we dus alleen maar aanmoedigen.

Blijkbaar dacht het Nederlandse spoorwegbedrijf (NS) daar anders over. Tijdens een overstap werden de broers aangesproken door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). "Ik moest mijn identiteitskaart laten zien", vertelt Nathan aan Metro Holland. "Ik heb verschillende keren uitgelegd wat er aan de hand was, maar hij wou niet luisteren."

Ook de andere treinreizigers namen het op voor de muzikanten, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk kregen de broers toch een boete van 380 euro.