MSN leidt FC Barcelona naar ruime zege bij Leganes

FC Barcelona heeft zaterdagnamiddag een makkelijke overwinning geboekt op de vierde speeldag in de Primera Division. De Catalaanse trots haalde het met 1-5 op het veld van promovendus CD Leganes. Lionel Messi opende in de vijftiende minuut de score. De Argentijnse superster tikte een assist van Luis Suarez binnen, goed voor zijn derde competitietreffer in het nog prille seizoen.

Een kwartier later waren de rollen omgekeerd. Messi zette een knappe dribbel op en bediende Suarez, die simpel de 0-2 scoorde, de vierde dit seizoen voor de Uruguayaan.

Enkele minuten voor de pauze deed Neymar, de derde superspits van Barça, zijn duit in het zakje. Na een assist van Suarez tikte de Braziliaan de 0-3 tegen de netten en maakte zo zijn tweede competitiegoal dit seizoen.

Tien minuten na de rust trapte Messi vanaf 11 meter de 0-4 binnen. De bal ging op de stip na een trekfout op Neymar. Rafinha dikte met een knap schot in minuut 64 de score verder aan.

Leganes redde de eer met een fraai omgezette vrije schop via Gabriel, tien minuten voor affluiten.

Barcelona komt dankzij de zege voorlopig naast Real Madrid aan de leiding met 9 punten. De Koninklijke komt zondag in actie op het veld van Espanyol, overigens zonder Cristiano Ronaldo (ziek) en Gareth Bale (heup).